maandag 23 april 2007

Tv cijfers meten met geluid



TV meten met geluid

Sinds een week is een nieuwe techniek operationeel in de kijkmeter van het kijkonderzoek: Enhanced Audio Matching. Het betreft een techniek die gebruik maakt van het matchen van audio-samples om het kijkgedrag te registeren. Deze nieuwe techniek is de derde zenderherkenningstechniek die, naast Picture Matching en de VBI-code, door Intomart GfK wordt gebruikt voor het kijkonderzoek in Nederland. Audio Matching maakt het onder andere mogelijk om kijkgedrag via zeer moderne TV-apparaten en allerhande nieuwe randapparatuur zeer betrouwbaar te meten en te rapporteren.

Bas de Vos, directeur van SKO: "Door de introductie van deze nieuwe techniek blijft het kijkonderzoek state of the art en kunnen we zeker blijven van een zeer betrouwbare meting van het kijkgedrag in een veranderende omgeving met bijvoorbeeld digitale televisie en PVR’s."


Het steeds vaker voorkomende ‘uitgesteld kijken’ dat bijvoorbeeld via harddisk-recorders kan gebeuren, kan middels deze nieuwe techniek ook in kaart worden gebracht. SKO bereidt momenteel de integratie daarvan in de reguliere kijkcijfers voor. Enhanced Audio Matching, is door Intomart GfK met een aantal collega-bureaus ontwikkeld in het Engelse Common Technology Center.

Geen opmerkingen: